национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


Рождественски четения в храм „Св. Атанасий” във Варна

Варненска и Великопреславска Света Митрополия и Църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” организират за пета поредна година Рождественски четения.Традиционните четения ще започнат в петък 11 декември от 18:00 часа с лекция на тема „Ползата и вредата от телевизията”, лектор свещеник Сергей Павлов от храм „Св. вмчк. Мина” в София.

На 18 декември 2009 г. от 18:00 часа свещеник Анатоли Тодоров докторант при ШУ „Еп. Константин Преславски” ще представи темата по Евангелие от Йоан, 8 глава 32 стих „… и истината ще ви направи свободни”.

На 20 декември 2009 г. неделя от 11:30 часа Проф. Д-р Славчо Вълчанов от Богословски факултет при СУ „Св. Климент Охридски” ще гостува в храм „Св. Атанасий” и ще изнесе лекция на тема „Тайната на Рождество Христово”.
Църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” кани всички граждани да вземат участие в Рождественските четения.