национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


ДНЕС ФОНДАЦИЯ „КОРОНА И КРЪСТ“ ПРАЗНУВА СВОЯ 25-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ!

 

ДНЕС ФОНДАЦИЯ „КОРОНА И КРЪСТ“ ПРАЗНУВА СВОЯ 25-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ!

 

ФОНДАЦИЯ „КОРОНА И КРЪСТ“ е основана на светлия християнски празник Благовещение точно преди 25 години - през 1999 г. от дипломата Стефан Ст. Савов. Нейната основна мисия е да поддържа православните християнски храмове у нас, както и да утвърждава истинското народностно Православие у нас, като бъде коректив на официалната църковна власт в лицето на Светия синод на БПЦ.

През всичките тези години благодарение на Фондацията като юридическо лице или на нейния основател са реализирани множество проекти за реставрация на православни храмове и за развитие на поклонническия туризъм. С нейна помощ са възстановени скитът „Свети Никола“ над Троянския манастир, стенописите в Арбанашкия манастир „Успение Богородично“, цялостният олтар на Германския манастир „Св. Иван Рилски“.  Също така са създадени поклоннически маршрути между манастирите по южния склон на Софийска Стара планина по проект „Софийската Света Гора – древна и млада“, както и са водени едни от първите поклоннически групи в Зографския манастир „Св. Георги“ на Света гора – Атон.

Фондацията има и свои печатни издания – първите по рода си карти „Манастирите в България“ и „Софийски Светогорски маршрути“ и книгата „Калугерска кухня“.  Дълги години Фондацията е поддържала сайта www.bulgarianmonasteries.com , а от 2010 г. се грижи за настоящия сайт с Националния Регистър на всички традиционни вероизповедания у нас.

Да пожелаем нови успехи на Фондацията през идващите десетилетия!

НА МНОГАЯ ЛЕТА!!!