национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


Национален регистър

В Националния публичен регистър на храмовете в Република България  ще намерите актуална информация /в текстови и графичен вид/ за над 4000 църкви, манастири, джамии, синагоги, принадлежащи към традиционно представените вероизповедания в Република България – християнство /всички течения/, ислям и юдаизъм.

Забележки:

1. Представените православни храмове в следните епархии на БПЦ: Неврокопска /покриваща територията на Благоевградска адм. област/, Врачанска /съответно Врачанска и Монтанска области/ и Плевенска /Плевенска област/ са с минимален брой, поради отказ на съответните Св.Митрополии  да предоставят публична информация за храмовете на техните територии. В Софийска епархия /София-град и София-област/ са представени  храмовете само от Софийска духовна околия и отсъстват повечето от останалите дух.околии - отново поради вида и обема на подадената информация от Софийска Св.Митрополия. 

2. От протестантските храмове понастоящем са включени само тези на Адвентната църква, тъй като единствено тя е представила необходимата информация.

Съвети за ползване на регистъра:

1. За да видите съдържанието за конкретен храм, моля щракнете върху иконата “Виж” или върху неговия номер “ID”.

2. За Ваше улеснение можете да търсите в базата данни по различни критерии или комбинация от тях – име и вид на храма, вероизповедание, местоположение и т.н.

3. Ако желаете да търсите по още критерии, непоказани в общия списък, от менюто в прозорчето в долния ляв ъгъл изберете REPORT, след което натиснете бутона GO.  В отворилия се прозорец маркирайте квадратчетата на тези критерии, които ви интересуват. Ако се налага избор на уточнителен подкритерий, може да го изберете от падащото меню вдясно на съответното квадратче. Накрая натиснете бутона НАПРАВИ РЕПОРТ в долния ляв ъгъл. В новия прозорец ще бъде представен списък на храмовете според избраните от Вас критерии. Ако желаете корекция на избраните признаци, натиснете бутона ИЗБЕРЕТЕ ПОЛЕТА в долния ляв ъгъл, който ще ви върне във формата за маркиране на критерии.