национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


СКИТ "СВ.НИКОЛА" НАД ТРОЯНСКИЯ МАНАСТИР

 

 

 

От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.

 

 

 

 

По-конкретно сме извършили следните дейности:

 

  • дренаж по целия периметър на сградата на храма
  • пренареждане на покривните плочи
  • измазване на външните стени
  • изграждане на локален водопровод с чешма

 

 

През 2012 г. по случай ДВЕСТАГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ на скита, основан през 1812 г., Фондацията дари своята скромна лепта за юбилея, като замени разбитата от вандали/иманяри дървена входна врата със стабилна метална врата.

 

Все още разчитаме на думата на г-жа Донка Михайлова - кмет на Община Троян, общината да се включи според възможностите си, макар до момента да няма конкретни действия от нея в тази насока

 

Ако имате желание да ни помогнете в усилията ни за поддръжката на скит "Св. Никола" и да измолите благословение за себе си и близките си от този Небесен Светец, може да се свържете с нас на /0878/ 67.08.80.