национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


 

Добре дошли в Националния публичен регистър на храмовете в Република България. Тук ще намерите полезна информация за над 4000 църкви, манастири, джамии, синагоги, принадлежащи към традиционно представените вероизповедания в страната – християнство /всички течения/, ислям и юдаизъм. Основната текстова информация е придружена от визуални и графични данни – снимки и он-лайн интерактивна карта на територията на България с точното разположение на храмовете върху нея.
 
От м.декември 2010 г.  Регистърът се поддържа от Фондация "Корона и Кръст" (осн. 1999 г.) с управител Стефан Ст.Савов.
 
Основната част от информацията на този сайт е предоставена от официални източници – Дирекция "Вероизповедания" към Министерски съвет, Светия Синод на Българската православна църква, националните ръководства на източния и западния католически обреди, адвентните църкви и юдейското вероизповедание. Останалата част от информацията е допълвана от екипа на проекта на място или чрез ползване на специализирани по темата публични източници и трудове.
 
Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите с в него данни, тъй като е очевидно, че наличната към момента информация, намираща са на разположение у всички официални структури обгрижващи съответните храмове, не е достатъчна като обем и съдържание. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашата електронна поща. След проверка те ще бъдат публикувани на сайта, като Вашето име ще бъде отбелязано с благодарност като техен източник.