национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


Продължава кампанията по набирането на средства за строящия се храм „Св. Стефан“ в София

 Празникът на св. архидякон Стефан повдига отново въпроса за събирането на средства за строящия се в столицата едноименен храм. На Стефановден председателят на църковното настоятелство на църквата о. Йоан Куков отслужи молебен при завършената вече камбанария на храма. Строежът започна преди повече от десет години, но върви бавно поради липса на средства. Засега над земята се извисява само камбанарията на бъдещия храм. Затова публикуваме банковата сметка за набиране на средства за храм „Св. Стефан“ в София. О. Йоан сподели, че дарителите са малко, а започнатият строеж е мащабен и настоятелството се нуждае от щедростта на спомоществователи, за да се доведе до край започнатото дело.  

Храм "Св. архидякон Стефан" беше замислен и проектиран като втората по големина църква в България. Мащабният строеж започна преди повече от 10 години, но поради липса на средства още е на кота нула. По план църквата трябваше да бъде на площ 1 140 кв.м, а разгънатата площ – около 2 900 кв.м. Височината на купола - 25 метра. „Св. Стефан” е замислен да бъде на три равнища: под земята - крипта, на следващото равнище - енорийски център с многофункционална зала, параклиси, помещения за занимания по иконопис, вероучение, църковно пеене, детска занималня, стая за социални дейности, трапезария и др. На третото равнище е самият храм. Там се предвижда да се изградят и параклиси, и библиотека.

 

 

Сметка на храм „Св. Стефан“ в лева:

IBAN: BG24UNCR9601091853200

BIC: INCRBGSF