национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


Молебени за мир, здраве и благополучие на българския народ

По инициатива на президентството в петък, събота и неделя /5-7 април/ основните вероизповедания в България ще проведат молебени за мир, здраве и благополучие на българския народ. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев след среща с представители на вероизповеданията. Повод за молебена е отчаянието, обхванало българите, и неговото отражение, което виждаме в самозапалванията и вълната от самоубийства, обясни държавният глава.  

„Българите имаме нужда от повече вяра. Преодолявайки трудностите, трябва да вярваме повече. Вярата и сега ще ни помогне да повярваме в собствените си сили и в бъдещето си", заяви Росен Плевнелиев. Ролята на религията е много важна в този момент на преминаване през кризата. „Българите имаме нужда от повече вяра и надежда в собственото си благополучие и успех. Преодолявайки трудностие, всички трябва да си вземем поука и да вярваме повече. Вярата ни е запазила като народ през вековете. Тя е тази, която и сега ще ни помогне да вярваме в собствените си сили и в бъдещето си, заяви Росен Плевнелиев.