национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


Осветен нов параклис в гр.Плевен

Плевен. Свещеници от трите плевенски храма осветиха навръх храмовия му празник Успение Богородично, параклиса в жилищен комплекс “Дружба”. На освещаването присъстваха кметът Найден Зеленогорски, заместниците му д-р Валентин Матеев и инж. Огнян Цанев, народният представител д-р Цветан Костов, общественици и много граждани. Проектът за изграждането на параклиса е дарение от архитектурно бюро „Иво Петров - Архитекти”. Композицията е кръстокуполна с корабно подчертаване на главната ос. Куполната част е със скатен покрив, като в раннохристиянските църкви. Осигурена е голяма ренесансова осветеност на пространството и големи чисти стени за стенописване.