национален,регистър,храмове,храмовете,българия,църкви,манастири, джамии, синагоги,карта,интерактивна,публичен,административни,области,националния,информация
Храмови празници
Актуални новини и Глобални анализи
Скит Св.Никола
От 1999 г. досега Фондация "Корона и кръст" се грижи за поддръжката на това Свято място.
Допринесете за проекта

Регистърът е в процес на непрекъснато допълване и коригиране на съдържащите сe в него данни. Ако Вие сметнете, че можете да допринесете за този процес чрез предоставянето на актуална информация или снимки за определени храмове, ще се радваме да ни ги изпратите на нашия e-mail:

 

 


 


Международен фестивал на православната музика гостува в Поморие

Със заря и литийно шествие ще бъде открит осмият международен фестивал на православната музика "Св. Богородица- Достойно есть" в Поморие. На 15.06 от 19:30 часа в храм "Рождество на Пресвета Богородица" тържествен водосвет ще отбележи началото на петдневното надпяване в морския град. Над 1100 хористи от 7 държави ще превърнат Поморие в център на православието и както всяка година ще съберат в храма стотици желаещи да се докоснат до ангелските напеви. Представители на Русия, Украйна, Румъния, Сърбия, Молдова, Беларус и България ще покажат пред публика уменията си в три категории. Първата категория е за православни църковни хорове. В нея влизат състави, които редовно участват в богослужения и са не повече от 36 души. Втората категория събира клиросните певци и свещеници, както и камерни формации, не по-големи от 24 човека. Те ще покажат красотата на източното пеене, като за тях няма изискване да участват в богослужения. Третата категория е категория за смесени и еднородни хорове или вокални ансамбли. Членове на организационния Секретариа ще изберат най-добрите състави, които ще имат възможността да зарадват с изкуството си гражданите и гостите на Бургас и Несебър или да участват в празнични Свети литургии по време на фестивала. Хорове- домакини на събитието са дамският хор "Благовестие" при храм "Св. Рождество Богородично" – гр. Поморие с диригент Йорданка Панчева-Туджарова и Православен хор при "Младежко сдружение-България" – гр. София с ръководители Христова и Георги Попов. Изпълнителен директор на "Св. Богородица- Достойно есть" е кметът на община Поморие инж. Петър Златанов, с чиято ежегодна подкрепа фестивалът се превърна в традиция и сборен пункт за почитателите на духовната музика от цяла Европа. Събитието се провежда под патронажа на Н.В.П. Сливенският митрополит Йоаникий.